En etanolkamin ser både ut och fungerar nästan som en vanlig kamin. Hela fördelen med att ha en etanolkamin ligger i det faktum att du inte behöver ha en skorsten ansluten. Hur fungerar det kanske du tänker?


Etanolkaminer använder etanol som bränsle. Detta bränsle är ett organiskt material som i grunden är alkohol som produceras för att användas som bränsle. Etanol produceras på samma sätt som vid produktion av snaps, till exempel i form av majs eller sojabönor. Bränslet används till och med som tillsats till bensin för att minska koldioxidavtrycket. Det enda som en etanolkamin avger under förbränningen är koldioxid, vattenånga och massor av värme. Etanol är därför en mycket ren produkt och du behöver inte en skorsten eller annan ventilationskanal för att ha en etanolkamin som står eller hänger på väggen i ditt hem.

Som du förmodligen redan har märkt är etanolkaminen en mycket snygg och modern möbel som verkligen kan ge liv och själ i ditt hem eller på terrassen en sommarkväll. Du kanske undrar hur man underhåller den? 

En vanlig eldstad kan vara mycket tidskrävande och smutsig när det gäller underhåll. Med en etanolkamin kommer du aldrig att uppleva det problemet. Vem som helst kan ta reda på hur man installerar och använder en etanolkamin efter att ha tagit en snabb titt i användarhandboken. När du vill släcka etanolkaminen använder du ett medföljande släckningsverktyg som kväver elden, enkelt och snabbt. Du ska aldrig vänta på att eldstaden släcks av sig själv innan du kan lämna rummet. Du kan definitivt hitta en modell som passar perfekt in i ditt hem och det enda du behöver göra är att njuta av den mysiga och varma etanolkaminen - ganska enkel och miljövänlig.

Vårt urval består av olika kategorier, som huvudsakligen är indelade i väggmonterade och fristående etanolkaminer. De väggmonterade etanolkaminerna är monterade på väggen med två fästen, medan de fristående etanolkaminerna levereras färdiga att användas och kan flyttas runt. De kan användas både inomhus och utomhus. Olika färger och storlekar kan väljas bland många av våra etanolkaminer.

Vi hoppas att detta gav dig en lite bättre förståelse för etanolkaminer och du är naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Mads Birkedal