Vi vet mycket väl att etanolkaminer fortfarande är en ny produkt och en uppåtgående trend i Sverige och därför är det inte mycket fokus på detta när det gäller lagstiftning. Om du hittar en etanolkamin på nätet som ser för billig ut kan det mycket väl vara att säkerheten har blivit bortglömd och kan så småningom bli mycket farligt.

När du köper en etanolkamin måste du alltid se till att den är säker att använda och att du känner dig trygg med att hänga upp den på väggen i ditt hem. Men hur i hela fridens namn kontrollerar man det om det inte finns någon lagstiftning om detta? 

Man tittar utomlands på b.la. Schweiz och Sverige som är bland de länder som har mycket strikta juridiska krav inom området för etanolkaminer med avseende på säkerhet. En viktig sak att leta efter är ett TÜV-certifikat som är tyska och österrikiska oberoende företag som tillhandahåller inspektionstjänster i många olika branscher. Alla företag är godkända för att utföra specifika typer av säkerhetstester, inklusive etanolkaminer.

På Biopejs-Butikken bryr vi oss mycket om din säkerhet så att vi kan sova lugnt om natten och därför har alla våra etanolkaminer först gått igenom ett TÜV-godkännande innan de går in i vårt sortiment och säljs på webbplatsen.

Mads Birkedal