Våra etanolkaminer är av hög kvalitet och utrustade med en riktig brännare som har en värmeeffekt på allt mellan 2 och 4 kW och om du inte känner till värmevärden motsvarar det att värma ett rum på mellan 20 och 50 kvadratmeter. Som jämförelse avger en traditionell eldstad mellan 6-7 kW / h, dvs. drygt hälften. Hur stort ett rum och hur snabbt etanolkaminen kan värma det beror naturligtvis också på den eldkraft du väljer att använda, vilket är möjligt att justera på alla våra modeller.

Det faktiska bränslet som används i den öppna spisen och gör det möjligt att avge värme kallas etanol. Bränslet är både helt ofarligt och miljövänligt att elda med och det är till och med mycket hälsosammare än vanlig ved som används i vedspisar.

Naturligtvis är etanol också dyrare än ved och det är just därför vi inte rekommenderar att du överväger att köpa en etanolkamin för att detta ska vara den primära värmekällan. De flesta använder sin etanolkamin som sekundär värmekälla och framför allt för mysfaktor när till exempel gäster kommer över eller om du sitter och njuter av ett gott glas rött vin med elden i bakgrunden.

Våra etanolkaminer är av mycket hög kvalitet och alla med TÜV-godkännande vilket garanterar dig hög säkerhet och skydd. Du kan därför säkert välja mellan våra många modeller och definitivt hitta en som passar perfekt in i ditt hem!

Mads Birkedal